Despre Krav Maga – tehnica de autoaparare

krav maga

Krav Maga nu este o arta marțială!

krav maga

Krav Maga este forma de supraviețuire prin combat sau NON combat, dezvoltată în Israel pentru necesitățile structurilor IDF (Israeli Defense Force). Ulterior acest stil a fost preluat și de către alte structuri de ordine publică și chiar de către cei care lucrează în domeniul securității, pază și protecție.
Este un stil agresiv și foarte eficace în lupta corp la corp cu unul sau mai mulți adversari, fiind foarte eficient și în lupta împotriva adversarilor care dețin arme.
În ultimii ani, Krav Maga a devenit foarte popular și practicat în lume, spunându-se că acest sistem de luptă este chiar o artă marțială. Greșit! Krav Maga nu este o artă marțială, ci un colaj de elemente din mai multe stiluri de arte marțiale (unele mai ortodoxe – altele mai puțin).

In România au apărut multi instructori care predau acest stil la scara larga ca pe o arta marțială sau ca pe un sport.

Acest fenomen este gresit și lipsit de eficacitate.
De ce?

krav maga bucurestiSpuneam mai sus ca este un stil de supraviețuire din domeniul structurilor militare sau de poliție. Oare câți dintre acei instructori care predau acest stil au o pregătire militară de baza? Ca sa nu mai zic un serviciu militar complet. Problema nu ar fi asta. Problema principala este ca acei instructori nu au o baza buna nici in artele marțiale cunoscute de noi toți. Dar in schimb au ajuns sa predea acest stil. Putin cam bizar, nu?
Hai sa ne întrebam logic: daca cei din Israel au conceput și dezvoltat acest stil, cum se face ca in Israel nu exista scoli in care se practica doar Krav Maga? In schimb, in România au apărut scoli de Krav Maga exact ca farmaciile pe marile bulevarde!
Eu ca instructor șef Krav Maga și Pregătire Tactică al anumitor servicii de securitate din cadrul ambasadelor Statului Israel și al Ofițerilor de Securitate ai zborurilor El Al Airlines în Europa de Est, NU recomand să practicați acest stil în sălile respective.
Iar acest articol va este dedicat vouă celor care in curând veti îmbrăca uniforma in diferitele structuri ale MAPN sau MAI.

Cauti sa te antrenezi in Krav Maga?

Această pregătire specifică este adresată numai celor care vor și doresc să intre în academiile de profil (MApN și MAI) și celor deja admiși sau deja încadrați în MAPN sau MAI. Îmi rezerv dreptul de a lucra numai cu cei care sunt în acest sistem sau în academiile de profil (MApN și MAI).

Cat costa un antrenament Krav Maga?

Costul este de 30 RON pe ședință. Pentru eficacitate și randament maxim se va lucra numai în grupe de minimum 4 sau maximum 6 persoane.

Telefon: 0757 848 844


Un cuvant de încheiere pentru voi dragii mei. Acesta a fost spus de un fost comandant al operațiunii “Thunderbolt” (Entebbe 1976):

“În clipa când vă puneți uniforma pe voi să nu uitați ca NU sunteți SUPER EROI”

Vă doresc o carieră frumoasă plină de experiențe cu care să vă mândriți. Să apărați dreptatea cu orice preț! Să fiți curajoși în decizii și fapte.
Mult succes!

antrenament krav maga

antrenamente krav maga